Oskarshamn 5+6 juli 2013

Vi kom laddade till Oskarshamn med god ordning på ekipaget.
Från vår klubb VROM kom även 3A-Beecraften A-191 Johan Torsell/Eva Pettersson.

Fredagen inleddes med besiktning, provkörning och förarmöte. Tiden gick fort, det var kul att träffa alla igen efter det långa vinteruppehållet. Klockan 16:30 skulle vi starta. Farsan hade tejpat upp tio lappar, en för varje varv.

20130708-113148.jpg

Starten gick! Det var mycket lugnt vatten. Vi tog starten och var först fram till första rundningen vid Lysberget. Fortsatte ner mot nästa rundning. Vattenskotrarna som startade samtidigt for fram som bålgetingar framför, bredvid och runt oss för att leta rent vatten. Efter något varv splittrades fältet upp och det gick att hitta skapligt flyt i körningen.

Vi ledde vår klass, som förresten hade två debutanter – kul med nya ekipage, varv efter varv. Z-27 Friberg/Hjälte var uppe och nosade i aktern på oss hela tiden, men vi lyckades hålla dom bakom oss! På det nionde varvet fick tyvärr Z-27 kasta in handduken med trasigt växelhus. Vi vann klassen med ca 2,5 minut.

20130708-113318.jpg
Huvudsponsorn Fratelli Medical och storsponsorn Biltema har fått ny dekor till årets säsong. Snyggt tycker vi! Tack Skylt & Text.

På kvällen åkte vi tillbaka till hotellet och laddade inför morgondagen.

Lördagen började med förarmöte och lite skruvande på båten. Klockan 11:30 gick första starten med bland annat 3C och V8-klasserna. Vi stod på kajen och tittade – varmt och gott i solskenet.

På eftermiddagen, kl 15:30, gick vår start. Vi fick en fin start i det lugna vädret. Denna gång var Pettersson/Wigerman i Z-44 med riktigt bra. Jag tror vi gick jämsides ut förbi Hotell Corallen – Pettersson, Friberg som under natten bytt växelhus och vi!

Vi hade lite, lite mera fart till en början i det lugna vädret och tog ledningen ut till första rundningen vid Lysberget. Men efter rundningen blev det skvalpigare. Vi halkade ner till tredjeplatsen. Friberg i Z-27 fick problem med kylningen och tvingades tyvärr bryta. Pettersson fortsatte i ledningen i ett högt tempo! Kul att han fått ordning på den gamle Argon efter problemen i Finland tidigare på säsongen. Hans båt gick så bra att han faktiskt drog ifrån!

20130708-113436.jpg

Z-44 behöll ledningen och drygade ut den varv efter varv. Vi var för långt efter för att utmana, och när vårt powertrim slutade fungera efter halva tävlingen fokuserade vi oss bara på att behålla andraplatsen in i mål.

Efter 11 varv körde alltså Z-44 Pettersson/Wigerman in som segrare, 2 minuter och fem sekunder före oss. Återigen stort grattis!

20130708-113552.jpg

Vi tog upp båten, kontrollvägdes och efterbesiktigades. Allt var grönt, så vi fick under prisutdelnibgen senare på kvällen kliva upp högst på pallen! Härlig känsla och en bra start på säsongen!

20130708-113652.jpg

Idag har vi sovit ikapp de timmar man ofta tappar under en racehelg. Nu ska vi upp till garaget och reparera det som gått sönder. Sedan är det dags att packa bilen igen – hemmatävlingen Smögen Offshore Race körs den 19 och 20 juli. Men innan det ska vi visa upp båten för glada uddevallabor på Biltema i Uddevalla den 17e juli.

Hälsningar
Anders Block

PS. Det finns en kille som kört mer båt än många andra under helgen. Vad sägs om Stockholm-Oskarshamn i en 4,5-meters Jofa? Han heter Björn och jag tackar för bilderna du tog på oss! DS.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *